boldini-Marta-Florian

    Set goblen 2446.Giovanni Boldini-Marta Florian

    Boldini
    2446
    Livrare din stoc
    114,99 lei
    Nicio taxa

    CULORI: 41: DIMENSIUNI - ochiuri : 270 X 380

     Povestea extraordinara a acestui tablou gasit intr-un apartament

    In anul 1939 acest apartament din Paris a fost închis şi părăsit de către proprietară. El a fost descoperit abia 70 de ani mai târziu, iar în interior s-au găsit obiecte de mobilier din acea vreme, precum şi opere de artă extrem de rare, preţul cărora atinge câteva milioane de dolari. A mai trecut ceva timp până când cei ce au descoperit apartamentul au aflat cine a fost de fapt proprietara.

     

    Optiuni goblen
    • goblen cu diagrama color+set ate ( panza 10 ochiuri/cm)
    • goblen cu diagrama alb/negru+set ate ( panza 10 ochiuri/cm)
    • goblen imprimat cu img.reper+set ate ( panza 10 ochiuri/cm)
    • goblen cu diagrama color+set ate (etamina 7 ochiuri/cm)
    • goblen cu diagrama alb/negru+set ate (etamina 7 ochiuri/cm)
    • goblen imprimat+set ate (etamina 7 ochiuri/cm)
    • diagrame PDF + set ate + panza caroiata (10 ochiuri/cm)

    Descriere

     

    În anul 1939 madame de Florian avea 23 de ani. Şi la această vârstă fragedă ea a trebuit să ia o decizie dificilă: să-şi părăsească apartamentul luxos din Paris. Era începutul celui de-al doilea război mondial şi, probabil, decizia ei a fost influenţată de viitoarea înaintare a trupelor germane.

    E evident că apartamentul a fost părăsit în mare grabă, căci proprietara a apucat să ia doar lucrurile cele mai importante, lăsând în urmă multe obiecte de preţ. Ea a încuiat apartamentul şi a pornit spre sud, într-o zonă mult mai sigură.

    În toată perioada următoare tânăra doamnă continua să achite chiria pentru apartament, dar aşa şi nu a apucat să se întoarcă la Paris. În anul 2010 ea a decedat la vârsta de 94 de ani.

     

    Abia după moartea doamnei de Florian urmaşii ei au aflat despre existenţa apartamentului. Ei l-au angajat pe Olivier Choppin-Janvry, un licitant care urma să evalueze preţul obiectelor aflate în apartament. Aici rămăsesera multe obiecte de mobilier, picturi, cărţi ş.a.

     

    Având în vedere că din momentul închiderii apartamentului trecuse multă vreme, licitantul era foarte îngrijorat şi aştepta cu sufletul la gură momentul deschiderii apartamentului.

     

    Atunci când oamenii au trecut pragul apartamentului, au rămas uluiţi cu toţii. Totul în jur parcă ar fi fost conservat, într-o singură clipă ei parcă s-ar fi întors în trecut. Aerul era pătruns de praf şi peste tot erau păienjenișuri.

     

    Mobilierul de la începutul sec. XX s-a dovedit a fi o adevărată comoară. În sufragerie s-a găsit veselă şi tacâmuri. Tablourile erau scoase de pe perete şi strânse de parcă proprietara ar fi vrut să le ia mai târziu, ceea ce aşa şi nu a mai reuşit să facă.

     

    Pe măsuţa pentru machiaj au fost găsite lucrurile personale ale proprietarei: periuţe, parfumuri, produse cosmetice şi chiar un ceas deşteptător. Totul arăta de parcă doamna a ieşit la o plimbare şi urmează să se întoarcă în curând.

     

    Într-un colţ şedeau cuminţi Micky Mouse şi purceluşul Porky.

    Dar cel mai impresionant a fost un tablou pe care era reprezentată o doamnă în haine roz. Cercetările ulterioare au demonstrat că este vorba de precedenta proprietară a acestui apartament, bunica doamnei de Florian – Marta de Florian.

     

    Acest tablou s-a dovedit a fi cel mai de preţ obiect găsit în apartament. Experţii au demonstrat că autorul acestei opere de artă este celebrul pictor italian Giovanni Boldini.

    După cum s-a aflat ulterior, Marta de Florian a fost o actriţă foarte cunoscută în anii 1880. Ea avea un mod de viaţă luxos şi avea parte de o mulţime de admiratori printre celebrităţile pariziene, inclusiv pictori, prim-miniştri şi preşedinţi francezi.

     

    Mai târziu a fost găsită o scrisoare de dragoste adresată ei de către Giovanni Boldini, în care acesta îi explica motivul pentru care a decis să îi dedice acel tablou.

     

    Pictura a fost realizată în 1888, când Marta avea 24 de ani. După ce a fost descoperită în 2010, ea a fost vândută la licitaţie cu 3,4 milioane de dolari, devenind totodată cel mai scump tablou pictat de Boldini.

     

    Urmaşii doamnei de Florian înţeleg bine motivele pentru care ea a părăsit apartamentul într-o grabă atât de mare. Dar până în ziua de astăzi există o mulţime de întrebări fără răspuns. Bunăoară ce a împiedicat-o să se întoarcă aici după război şi de ce ea a continuat să achite chiria timp de 70 de ani? Sau de ce a ţinut în secret faptul că deţine acest apartament? Cel mai probabil că la aceste întrebări nimeni nu va mai putea da răspuns. Tot ce ne rămâne să facem e să admirăm această “maşină a timpului” care este apartamentul dumneaei.

     

    http://perfect-ask.com/acest-apartament-a-fost-parasit-in-1939-oamenii-care-l-au-descoperit-dupa-70-de-ani-au-ramas-stupefiati/

     

    Detalii ale produsului

    Reviews (0)

    No reviews

    Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

    Product added to wishlist
    Produs adăugat în comparator

    Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor.