goblen_Sf_Constantin_si_Elena

    Set goblen 2303.Sf Constantin si Elena

    2303
    Livrare din stoc
    124,99 lei
    Nicio taxa

    model de goblen Sfintii Imparati Constantin si Elena

    CULORI: 48: DIMENSIUNI - ochiuri : 255 X 360

    Toti oamenii de pe acest pamant au o CREDINTA, toti oamenii de pe acest pamant au nevoie de acest lucru pentru a sti sa traiasca, sa iubeasca, sa coexiste cu semenii lor, sa se bucure si sa aibe o ratiune de a fi!  

    Optiuni goblen
    • goblen cu diagrama color+set ate ( panza 10 ochiuri/cm)
    • goblen cu diagrama alb/negru+set ate ( panza 10 ochiuri/cm)
    • goblen imprimat cu img.reper+set ate ( panza 10 ochiuri/cm)
    • diagrame PDF + set ate + panza caroiata (10 ochiuri/cm)

    Descriere

    „Cred!” pentru aceasta afirmatie acum mii de ani unii Sfinti au fost aspru pedepsiti platind cu viata ca astazi noi sa putem spune aceste cuvinte liberi, fara teama si crezand cu adevarat in insemnatatea lor.

    La 21 mai, crestinismul ii sarbatoresc pe Sfintii Imparati Constantin si Elena.

    1.800.634 de români poarta aceste sfinte si pline de poveste nume.

    Sfantul Constantin, impreuna cu mama sa Elena au condus Imperul Roman, aducand crestinismul in perioada sa de aur. Cei doi conducatori au adoptat o serie de masuri favorabile acestei religii, oferind libertate celor care il venerau pe Dumnezeu. Unii preoti spun ca in acea perioada au prins fundament virtutile ce ar trebui sa domine omenire: iubirea fata de semnei, iertarea si mila.Legile pe care le-a impus Constantin cel Mare in timpul domniei sale, sunt si astazi actuale.

    El a propus ca duminica sa fie zi libera, in care sa-i aducem slava Domnului, a interzis armatei practici sangeroase, a eliberat sclavii.

    La Consiliului de la Niceea Imparatul Constantin a hotarat ca Pastele sa fie sarbatorit in prima duminica dupa luna plina a echinoctiului de primavara, ceea ce se pastreaza si in zilele noastre.

    Traditia spune ca in ziua in care ii sarbatorim pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, pasarile isi invata puii sa zboare, de aceea aceasta sarbatoare se mai numeste si Constantin Graur sau Constantinul Puilor.In aceasta zi agricultorii nu lucreaza pamantul deoarece se considera ca acest fapt l-ar supara pe Constantin cel Mare ce ar trimite graurii sa distruga recolta.

    Pentru a se feri de spiritele rele ce ar putea sa bantuie casele, femeile stopesc cu agheazma toate incaperile. Astazi este ziua in care ciobanii se strang si hotarasc care va fi baciul si unde vor poposi cu turmele de oi anul acesta. Taranii aprind focuri pe deal, considerand-se ca cei ce trec prin fata focului vor fi feriti de gihinion intreg anul.

    Numele Constantin si Elena au substrat latin si semnifiecatii aparte. Astfel Constantin sugereaza fermitate, seriozitate iar Elena, flacara, faclie, foc sacru.

    Este o mare placere sa va oferim aceasta icona pentru goblen

    Detalii ale produsului

    Reviews (0)

    No reviews

    Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

    Product added to wishlist
    Produs adăugat în comparator

    Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor.